Hozzávalók:
• 30 dkg margarin
• 20 dkg cukor
• 1 csomag vaníliacukor
• 1 tojás
• 35 dkg liszt
• fél csomag sütőpor
• kb. 100 g vörös áfonya (aszalt)
• kb. 200 g fehércsokoládé
Elkészítés:
kávéskanállal gyártom a kis halmokat |
- A puha margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliacukorral és a tojással. Én a margarint teljesen felolvasztottam, majd hagytam kihűlni (de nem megdermedni újra), úgy mixereztem össze a többi hozzávalóval. A kemény margarint is lehet, persze, mixerezni, de akkor nem áll össze a tészta, kell még hozzá egy kis tej. Én inkább a margarint olvasztom fel, viszont így várni kell, amíg meghűl, különben túl lágy lesz a massza, nagyon kilapulnak a kekszek sütés közben (igaz, úgy kevésbé mutatós, de aki ropogósabban szereti, annak pont a kilapulós fajta lehet a nyerő :)).
- A lisztet elvegyítjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd a krémhez keverjük.
- A csokit nagyobb darabokra vágjuk (én 2-3 felé vágtam egy kockát), majd a csokidarabkákat és a vörös áfonyát is jól beledolgozzuk a masszába.
- Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és a masszából kiskanál segítségével halmokat teszünk rá - picikét dagadnak sütés közben, ezt vegyük figyelembe.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Amikor pirulni kezd a széle, akkor van kéz. Miután kivettük a sütőből, kb. 10 percig hűlni hagyjuk, ezalatt megkeményedik annyira, hogy szépen ki tudjuk szedegetni.
íme a végeredmény :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése