Nagyon szeretem a kávés ízt a
süteményekben, és felbuzdulva azon, mennyire jól sikerült az előző kávés muffin
próbálkozásom, újabb kísérletbe vágtam bele, aminek alapfeltevése: a kávé és a
banán íze illik egymáshoz. Ez be is igazolódott, bár a bizonyítékokat már eltüntettük.
:) De a közzétett recept alapján bármikor újra megismételhető a kísérlet.
Dominánsabb kávés ízt sikerült elérni, mint az előző kávés muffinnál, de ez
célom is volt, viszont szegény banánnak nagyon kell küzdenie, hogy az ő ízéből
is érvényesüljön valami – ehhez az a trükk, hogy darabosra kell csak törni a
banánt, így jobban koncentrálódik az íze, mint ha pépként teljesen egyenletesen szétkevernénk
a tésztában.
Hozzávalók (kb. 25 db):
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 3 púpos evőkanál kávépor (én megint Tschibo őrölt, pörkölt kávét használtam)
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 150 g natúr joghurt
- 3-4 db banán (nagyobb banánokból elég 3 is, az enyémek elég kicsik voltak)
- kb. 150 g tejcsoki és/vagy fehércsoki
Elkészítés:
- Egy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, kávéporral.
- Egy másik tálban felverjük a tojást, közben hozzáadogatjuk a cukrot, olajat, joghurtot.
- A banánt villával összetörjük, de nem kell tökéletesen pépesnek lennie, maradhat darabosabb, úgy jobban kiérződik majd az íze.
- Majd az összetört banánt kanállal belekeverjük a tojásos tálban levő masszába. Végül a lisztes keveréket is hozzákeverjük.
- Háromnegyedig töltjük a muffinformákat a masszával, és mindegyiknek a közepébe szúrunk fél kocka tej- vagy fehércsokit. Én a nagyobb részét tejcsokival csináltam, aztán jutott eszembe, hogy kipróbálhatnám a fehércsokit is, a kávés ízt amúgy sem baj megédesíteni kicsit. De bármilyen csoki is kerül bele, a lényeg, hogy ott legyen – nekem száraz lenne azért a muffin, ha semmilyen töltelék nem lenne benne, és a megolvadt csoki pont megfelel. :)
- Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Miután kivettük, 10 percig hűlni hagyjuk, utána már szépen kivehető a formából.
sütésre készen |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése