Kedves férjemnek nemrég volt a
szülinapja, és valakitől kapott egy zacskó jamaikai rumos tojás desszertet.
Valamiféle rumos-csokis massza volt maga a tojás, a bevonat rajta pedig
tortadara. Már nem emlékszem a márkájára, a pontos nevére se, de elég gyorsan
eltüntettük, és ő óvatosan célzott rá, hogyha legközelebb kedvem támadna új
édességgel kísérletezni, éppenséggel nem elvetendő ötlet ennek a tojásnak a
reprodukálása. :) Hát íme, itt van!
Mivel az eredeti csomagolás már
rég a kuka mélyén volt, mire észbe kaptam, nem tudom pontosan, milyen
hozzávalók voltak benne. Az enyémből biztosan hiányzik a sok E betűs, emellett
le merném fogadni, hogy a boltiban nem volt darált keksz. Viszont mi mindketten
elégedettek voltunk az alkotásommal, ízvilágra nagyon hasonló, csak az állag
különbözik picit – meg persze, a tortadara sem borítja be olyan egyenletesen,
mint a futószalagost és én gömböket gyúrtam, nem kifejezetten tojás alakúakat. Annyi
baj legyen, már csak a fénykép tanúsítja, milyen alakú volt. :D Az elkészítése
nagyon egyszerű, és a 2 fős adagnál a golyók formázása, beforgatása is gyorsan
megvolt. És hát, ez olyasfajta desszert, amiből amúgy sem kell hatalmas
adagokat készíteni, pici és gyorsan telít – legalábbis az édességigényt gyorsan
kielégíti. :)
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg kakaó
- 5 evőkanál jamaikai rumaroma
- 4 evőkanál porcukor
- forgatáshoz tortadara (csokis)
Elkészítés:
A margarint folyékonyra
olvasztjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót is. Hűtőbe tesszük fél órára
(többre is lehet), hogy picit összeálljon, majd vizes kézzel golyókat
formázunk, és beleforgatjuk a tortadarába – a kezünket vizezzük mindig újból,
különben nem ragad rá a tortadara a golyókra. Végül tálaljuk és megesszük, ez
minden. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése