2013. április 27., szombat

Jamaikai rumos desszertgolyók

Kedves férjemnek nemrég volt a szülinapja, és valakitől kapott egy zacskó jamaikai rumos tojás desszertet. Valamiféle rumos-csokis massza volt maga a tojás, a bevonat rajta pedig tortadara. Már nem emlékszem a márkájára, a pontos nevére se, de elég gyorsan eltüntettük, és ő óvatosan célzott rá, hogyha legközelebb kedvem támadna új édességgel kísérletezni, éppenséggel nem elvetendő ötlet ennek a tojásnak a reprodukálása. :) Hát íme, itt van!

Mivel az eredeti csomagolás már rég a kuka mélyén volt, mire észbe kaptam, nem tudom pontosan, milyen hozzávalók voltak benne. Az enyémből biztosan hiányzik a sok E betűs, emellett le merném fogadni, hogy a boltiban nem volt darált keksz. Viszont mi mindketten elégedettek voltunk az alkotásommal, ízvilágra nagyon hasonló, csak az állag különbözik picit – meg persze, a tortadara sem borítja be olyan egyenletesen, mint a futószalagost és én gömböket gyúrtam, nem kifejezetten tojás alakúakat. Annyi baj legyen, már csak a fénykép tanúsítja, milyen alakú volt. :D Az elkészítése nagyon egyszerű, és a 2 fős adagnál a golyók formázása, beforgatása is gyorsan megvolt. És hát, ez olyasfajta desszert, amiből amúgy sem kell hatalmas adagokat készíteni, pici és gyorsan telít – legalábbis az édességigényt gyorsan kielégíti. :)

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg kakaó
  • 5 evőkanál jamaikai rumaroma
  • 4 evőkanál porcukor
  • forgatáshoz tortadara (csokis)

Elkészítés:

A margarint folyékonyra olvasztjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót is. Hűtőbe tesszük fél órára (többre is lehet), hogy picit összeálljon, majd vizes kézzel golyókat formázunk, és beleforgatjuk a tortadarába – a kezünket vizezzük mindig újból, különben nem ragad rá a tortadara a golyókra. Végül tálaljuk és megesszük, ez minden. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése