két személyre tálalva :) |
Különleges egy hétvége
következett ismét, mert el tudtam szakadni kicsit a muffinoktól. :D De nem
bántuk, mert ennek köszönhetően született meg ez a tojáslikőrös pohárkrém.
Igazából ez egy nagyon egyszerűen összedobható pudingos édesség, de a pudingot
kicsit különlegesebbé akartam tenni, és hát, pohárkrémet még úgyse csináltam
sose. A hozzávalók mennyiségét azért csak zárójelben tüntettem fel, mert én így
adagoltam, de ízléstől függően lehet sűrűbbre főzni a pudingot kevesebb tejjel,
kevesebb tejszínt vagy cukrot tenni bele, elhagyni a mazsolát stb., mindenki
kikísérletezheti ízlésének megfelelően. A mi háztartásunkban nem akadt alkalmas
méretű üvegpohár, túl hosszúak és keskenyek, ezért inkább bögrébe töltöttem. 4
bögrét lehet megtölteni vele, ami alapján bátran állítható, hogy ez 4 személyre
készített mennyiség, ugyanis elég édes ahhoz, hogy 1 bögrénél többet ne
lehessen elfogyasztani belőle – mondom ezt ráadásul én, aki
megkérdőjelezhetetlenül édesszájú vagyok. :)
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliapuding (5 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral megfőzve)
- tojáslikőr (9 evőkanál)
- tejszín (kb. 10 evőkanál)
- mazsola (4 marék)
- háztartási keksz, csoki
- gyümölcscukor (2 kiskanál)
Elkészítés:
- Megfőzzük a pudingot, majd picit hűlni hagyjuk.
- Ezután belekeverjük a tojáslikőrt, tejszínt, mazsolát, és cukrozzuk, ha még kell (én még tettem bele 2 kiskanál gyümölcscukrot, ami szépen feloldódott benne még langyosan is, de ezt óvatosan kell adagolni, mert édesebb, mint a kristálycukor, úgyhogy érdemes gyakran kóstolni közben).
- Pohárba szedjük: felváltva 3-4 evőkanál krém, majd erre szórom a kézzel négy darabba törött háztartási kekszet, majd ismét krém, ismét keksz… A tetejébe szúrhatunk néhány kocka csokit – természetesen, a csoki ebből sem maradhatott ki. :D
- Majd hűtőbe vele, és néhány óra hűtés után fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése