|
tálalva :) |
Ismét muffin készült, ezúttal
vendégvárásra. Az utóbbi hónapokban képtelen vagyok ugyanazt a muffint kétszer
elkészíteni, muszáj mindig valamit variálnom, viszont vendégeknek nem szeretek „kísérleti
sütit” csinálni, mert akkor nem szokott sikerülni éppen a kísérlet, így csak
picit változtattam. :) Lényegében az előző
kávés-banános muffint készítettem el,
csak kávé nélkül és banánpudingos töltelékkel. Tényleg nem lehet elrontani. :)
Hozzávalók (kb. 30 db):
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 0,8 dl olaj
- 150 g natúr joghurt
- 3 db banán
Banánpudinghoz:
- 1 csomag banánpuding
- 3 dl tej
- 4 evőkanál cukor
|
kész a muffin tésztája |
Elkészítés:
- A szokásos módon elkészítjük a
pudingot, de csak 3 dl tejjel, így jó sűrű lesz, nem folyik majd ki a
muffinokból.
- Egy tálban elvegyítjük a lisztet a
sütőporral és a szódabikarbónával.
- Egy másik tálban felverjük a
tojást, közben hozzáadogatjuk a cukrot, olajat, joghurtot.
- A banánt villával összetörjük, de
nem kell tökéletesen pépesnek lennie, maradhat darabosabb, úgy jobban kiérződik
majd az íze. Ezt is belekeverjük a tojásos tálban levő masszába. Végül a
lisztes keveréket is hozzákeverjük.
- A muffinformák aljára vékonyan
teszünk a masszából, erre jön 1 kiskanál puding, majd ismét massza kerül a
tetejére. Kb. 3/4-ig legyenek a formák megtöltve, mert dagad majd sütés közben.
- Előmelegített sütőben 180 fokon
20 percig sütjük. Miután kivettük, 10 percig hűlni hagyjuk, utána már szépen
kivehető a formából.
|
és erre még jön a fedőréteg, majd irány a sütő... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése