2013. március 22., péntek

Extra banános muffin


tálalva :)
Ismét muffin készült, ezúttal vendégvárásra. Az utóbbi hónapokban képtelen vagyok ugyanazt a muffint kétszer elkészíteni, muszáj mindig valamit variálnom, viszont vendégeknek nem szeretek „kísérleti sütit” csinálni, mert akkor nem szokott sikerülni éppen a kísérlet, így csak picit változtattam. :) Lényegében az előző kávés-banános muffint készítettem el, csak kávé nélkül és banánpudingos töltelékkel. Tényleg nem lehet elrontani. :)

Hozzávalók (kb. 30 db):

  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 150 g natúr joghurt
  • 3 db banán

Banánpudinghoz:

  • 1 csomag banánpuding
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

kész a muffin tésztája

Elkészítés:

  1. A szokásos módon elkészítjük a pudingot, de csak 3 dl tejjel, így jó sűrű lesz, nem folyik majd ki a muffinokból.
  2. Egy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával.
  3. Egy másik tálban felverjük a tojást, közben hozzáadogatjuk a cukrot, olajat, joghurtot.
  4. A banánt villával összetörjük, de nem kell tökéletesen pépesnek lennie, maradhat darabosabb, úgy jobban kiérződik majd az íze. Ezt is belekeverjük a tojásos tálban levő masszába. Végül a lisztes keveréket is hozzákeverjük.
  5. A muffinformák aljára vékonyan teszünk a masszából, erre jön 1 kiskanál puding, majd ismét massza kerül a tetejére. Kb. 3/4-ig legyenek a formák megtöltve, mert dagad majd sütés közben.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Miután kivettük, 10 percig hűlni hagyjuk, utána már szépen kivehető a formából.
és erre még jön a fedőréteg, majd irány a sütő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése