Nem is számolom már, hanyadik
fajta muffint alkottam meg ezen a hétvégén, de mi nem tudjuk megunni. :) A tésztamennyiséghez
képest jó sok szeder miatt nagyon erősen érződik benne a gyümölcs. Persze,
friss szedret az év elég rövid szakaszában lehet fellelni, ez is fagyasztottból
készült. Emellett a tésztába is jó sok kakaót tettem, meg egy kis
cherry-brandyt, hogy annak is legyen valami különleges íze. Ha lett volna a
szedernek leve, abból is tettem volna a tésztába kicsit, de a fagyasztottnak
nem nagyon volt. Azért így sem lehet rá panaszkodni. :) A tetejébe szurkált
csoki most sem maradhatott el, finom krémmé olvadt a muffin belsejében, mire
kivettem a sütőből. De akinek nem hiányzik a csoki, elhagyhatja, anélkül sem
lesz száraz a muffin a sok szeder miatt.
Hozzávalók (kb. 27 db):
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 10 evőkanál kakaó
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 0,8 dl olaj
- 150 g natúr joghurt
- 2 evőkanál cherry-brandy (vagy hasonló aroma)
- 450 g szeder
- 100 g tejcsoki
Elkészítés:
- A tojást felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a cherry-brandyt is.
- Egy másik tálban a száraz hozzávalókat is elkeverjük: lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót.
- Végül a lisztes keveréket is beleszórjuk a masszába, jól összekeverjük, majd a szedret is beleöntjük, és elkeverjük azt is.
- Muffinformákba szedjük a masszát. Túlságosan nem dagad meg, de azért ne legyen csurig töltve, én a 3/4-énél kicsit többet tettem bele. Végül mindegyiknek a közepébe szúrtam fél kocka csokit.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Majd 10-15 percig hagyjuk hűlni, ennyi idő alatt szilárdul meg annyira, hogy szépen ki lehessen venni.
kész... türelmetlenül várjuk, hogy hűljön :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése