Az a jó a kekszekben, hogy kb. fél óra alatt összedobható a tésztájuk, aztán már csak ki kell sütni, és nagyon finomak frissen is meg még egy hét után is, ha jól záródó dobozban tároljuk. Ezúttal kifejezetten valami
egzotikus kekszet szerettem volna készíteni, ehhez keresgéltem hozzávalókat a
boltban, és a választás végül az aszalt sárgadinnyére és a mangóra esett. Az
alaptésztában az arányokat picit megváltoztattam, csak kísérletképpen, de így
hetek távlatából nem tűnik fel, hogy túl sok különbség lenne az előző kekszhez
képest – talán ha egyszerre kóstolnám őket. Viszont értem már, miért kellett
dalba foglalni a mangóízű fánkot :) (aki kevésbé volt Hupikék Törpikék rajongó
gyerekkorában, mint én, annak tájékoztatásul, ez az a dal: katt!),
mert most kóstoltam először a mangót, de nagyon megtetszett az íze. Kivételesen
csokit sem tettem ebbe a kekszbe, gondolván, a sárgadinnye és a mangó elég édes
lesz. Nem is változatnék legközelebb sem a recepten, talán csak duplára
növelném az adagot, mert ebből csak 2 tepsi sült.
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál vaníliaaroma (valószínűleg vaníliarúd belseje is jó, vaníliacukorból viszont túl sok kellene szerintem, hogy kiérződjön)
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 100 g aszalt, cukrozott mangókocka
- 100 g aszalt, cukrozott sárgadinnye
Elkészítés:
- Felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a margarint (puhán, de nem túl folyósan) és a cukrot. Hozzáadjuk a vaníliaaromát is.
- Külön tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd ezt is a többihez keverjük.
- Végül a kockára vágott sárgadinnyét és mangót is belekeverjük. A sárgadinnye nekem alapból kis kockákban volt, a mangó viszont nagyobb darabokban, azokon aprítottam kicsit.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanál segítségével halmokat teszünk, kicsit lenyomkodhatjuk őket.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. Már 15 percnél ki lehet venni, én kb. 18 percél vettem ki őket, mert ropogósabban szeretem. 5 perc hűlés után már szépen ki tudtam szedegetni őket a tepsiből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése