|
banános túrótorta |
A gyümölcsös joghurtkocka mellett
a túrótorta a másik olyan nagy kedvencem, amit sosem ettem túl gyakran,
valamiért nem tartozott egyik sem a családi vendégségek megszokott elemei közé.
Na, majd én elindítok egy ilyen hagyományt. :) Néhány kísérletbe beletelt, mire
kitapasztaltam, hogyan készíthető el a számunkra ideális túrótorta, és csak
azután kezdtem igazán kísérletezgetni, hogy milyen lehet különféle
gyümölcsökkel ízesítve. Így lett barackos-fehércsokis, banános-tejcsokis (az új
banános Túró Rudi adta az ötletet, így kicsit nagyobb tételben reprodukálható
az az ízvilág :D)… És lenne még ötletem, hogy mivel próbáljam ki, meg is fogom
valósítani mindet, a nagy melegben egyébként is olyan jól esnek ezek a hűtőből
kikapott édességek. :)
Hozzávalók a tortaalaphoz:
- 20 dkg margarin
- 30 dkg darált keksz
- 1,6 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
- 500 túró
- 450 g joghurt
- néhány evőkanál tejszín (esetemben
3 evőkanál habporból és 0,8 dl tejből felverve)
- 1 csomag zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál cukor
- gyümölcs:
- barackoshoz: apróra
vágott barackkonzerv (1 dl-t a levéből is keverhetünk a túrókrémhez)
- banánoshoz: 4 banán pépesre törve
Csoki a tetejére:
- 100 g tej- vagy fehércsokoládé
kevés vízben folyékonyra olvasztva
|
barackos-fehércsokis túrótorta |
Elkészítés:
- A túrót elkeverjük a joghurttal,
cukrokkal és a zselatinnal. Majd az egészet lassú kevergetés mellett forrásig
melegítjük (de nem forraljuk!).
- Ezután kihűtjük, belekeverjük a
tejszínt és a gyümölcsöt.
- Amíg a túrókrém hűl,
elkészíthetjük a tortaalapot: megolvasztjuk a margarint, majd a keksszel és a
tejjel jól elkeverjük. A kapott masszát egy tepsi/tortaforma aljára nyomkodjuk.
- A tortaalapra ráöntjük a krémet,
majd hűtőbe tesszük szilárdulni. Hamarosan leönthetjük csokival is – én meg
szoktam várni ehhez, hogy a túrókrém megdermedjen, hogy ne folyjanak össze.
- Néhány óra hűtés után már
szeletelhető is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése