A múltkori
paradicsomos-mozarellás halfilé után ismét rádöbbentem, hogy én nagyon szeretem
a halat, főként különlegesen fűszerezve. A fokhagymás-tejfölös, kukoricás,
fetasajtos, mozarellás kissé hosszú jelző lett volna, így rövidítettem
extravagánsra, mivel nálam ez annak számít, meg hát olyan jól is hangzik, máris
mesterszakácsnak érzem magam. :D És ha úgy számítjuk a mesterszakácsságot, hogy
minél rövidebb idő alatt, minél egyszerűbben elkészíthető, ugyanakkor nagyon
finom és különleges étel legyen az eredmény, akkor úgy érzem, egész jó úton
járok. :)
Ezúttal hekkfilét használtam,
annak alapból van egy sajátos íze, de persze bármilyen más halfilével is
elkészíthető. Kedvenc fűszereim, az oregano és a bazsalikom most sem hiányzik,
s nem is takarékoskodtam velük. :D
Hozzávalók:
- kb. 80 dkg filézett hekk (ha fagyasztottat veszünk, akkor 1 kg-os kiszerelést érdemes venni, mert miután a jég elolvad, kb. 80 dkg marad a halból :D)
- 200-250 g kukorica
- kb. 400 g tejföl
- 1 késhegynyi fehérbors
- 3 evőkanál fokhagymakrém
- oregano
- bazsalikom
- kb. 125 g mozarella + kevés feta sajt
Elkészítés:
- Kimargarinozott tepsibe fektetjük a halszeleteket, megszórjuk őket oreganóval.
- Egyenletes rászórjuk a kukoricát.
- A tejfölt összekeverjük a fokhagymakrémmel, fehérborssal, bazsalikommal, majd ezt rákenjük a kukoricás halszeletekre (óvatosan, hogy a kukorica azért nagyjából alul maradjon).
- A sajtokat vékony szeletekre vágjuk, befedjük vele a halat – én a tepsi egyik felét mozarellával, másik felét fetasajttal fedtem be. A mozarella tetejére még egy kis oragánót szórhatunk.
- 25-30 percig sütjük közepes lángon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése