|
cheer up :) |
Megszületett a karamellás és a
rumos-meggyes tortám következő testvére, ez a capuccinós. Szintén kekszalap és a sűrített tejes-tojásos tortakrém az alapja, és őt sem szeretjük
kevésbé, mint a többieket. :D És ezzel ismét bővült azon torták sora, amik
egyértelműen a „kedvenc édesség” listám elemei. Sőt, máris azon gondolkozom,
milyen más verzióban készülhetne még el ez a torta… Ugyanis az eddigi
tapasztalatok alapján nagyon jól fel lehet dobni a kekszes alapot meg a
tojásos-sűrített tejes krémet különféle ízekkel. Például capuccino, fehércsoki
bevonattal…
Hozzávalók a tortaalaphoz:
- 15 dkg margarin
- 20 dkg darált keksz
- csipet só
- 5 dkg capuccino (por alakban)
- 1,2 dl főzött capuccino
- 2 evőkanál cukor
Hozzávalók a capuccinós
tejkrémhez:
- 3 tubus sűrített tej
- 1,2 dl főzött capuccino
- 2 tojás
Tetejére:
- fehércsoki + néhány kanál tejszín
- kakaós tortadara
Elkészítés:
(szinte egy az egyben a
rumos-meggyes tortám receptje, néhány hozzávaló van csak kicserélve)
- A tortaalaphoz a margarint
folyékonyra olvasztjuk, majd belekeverjük a csipet sót, kekszet, capuccinót (a capuccino
port és az előzőleg megfőzött capuccinót is). Egy tortaformát kibélelünk
sütőpapírral, beleborítjuk és alaposan lenyomkodjuk a kekszes alapot. 180 fokra
előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Míg a tortaalap sül, elkészítjük
a krémet: ehhez összekeverjük a tojást a sűrített tejjel és a másik 1,2 dl
capuccinóval (nem kell mixer hozzá).
- Kivesszük a tortaalapot, ráöntjük
a krémet és további 20-25 percig sütjük 180 fokon. Nem kell megijedni, hogy a
krém nagyon folyékony, a sütés közben szilárdulni fog – végül pedig a hűtőben
majd még jobban.
- Sütés után picit hűlni hagyjuk,
majd hűtőbe tesszük. Néhány óra hűtés kell neki, míg megszilárdul a krém.
- Ezután pici vízzel felolvasztjuk
a fehércsokit, majd belekeverjük a tejszínt, és ráöntjük a torta tetejére. Tortadarát
szórhatunk rá díszítésként – szépen mutat a fehércsoki borításon. :)
|
gyors lekapom, mielőtt nekiesünk :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése