2013. május 25., szombat

Gyümölcsös grízpudingos torta


Ez a torta egy meleg tavaszi (bár a hőmérséklet alapján inkább nyári) délutánon született, és tökéletesen kielégítette a célokat, amiért készült: gyorsan összedobható, nagyon fincsi és frissítő :) És nagyon-nagyon-nagyon… könnyen elkészíthető, olyannyira, hogy szinte szégyelli magát, hogy a torta nevet kapta. :D De hát sehol sincs az a torta definíciójában, hogy bonyolult receptnek kell lennie…


Hozzávalók a tortaalaphoz:

  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 evőkanál tej
  • 10 evőkanál csokis-meggyes aroma (ez helyettesíthető további 10 kanál tejjel, vagy 10 kanál bármilyen erdei gyümölcs levével is)

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag eperpuding, 5 dl tej, 3-4 evőkanál cukor
  • tejbegríz: 7 evőkanál búzadara, 4 evőkanál cukor, 4 dl tej
  • 450 g szeder (vagy más erdei gyümölcs/gyümölcskeverék)

Elkészítés:

  1. A margarint folyékonyra olvasztjuk, belekeverjük a darált kekszet, majd a tejet és az aromát. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk (én azért béleltem ki, mert úgy könnyebb kivenni a szeleteket, de ez akár el is hagyható).
  2. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel és cukorral.
  3. Majd a grízhez összekeverjük a hozzávalókat, és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik.
  4. Ezután összekeverjük a grízt a pudinggal, majd a szedret is belekeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra.
  5. A tetején díszíthetjük tortadarával – vagy gyümölccsel, csokival, amihez kedvünk van. :)
  6. Hűtőbe tesszük 4-5 órára, azután szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése