Ez a torta egy meleg tavaszi (bár
a hőmérséklet alapján inkább nyári) délutánon született, és tökéletesen kielégítette
a célokat, amiért készült: gyorsan összedobható, nagyon fincsi és frissítő :) És nagyon-nagyon-nagyon… könnyen elkészíthető, olyannyira,
hogy szinte szégyelli magát, hogy a torta nevet kapta. :D De hát sehol sincs az
a torta definíciójában, hogy bonyolult receptnek kell lennie…
Hozzávalók a tortaalaphoz:
- 15 dkg margarin
- 20 dkg darált keksz
- 10 evőkanál tej
- 10 evőkanál csokis-meggyes aroma (ez helyettesíthető további 10 kanál tejjel, vagy 10 kanál bármilyen erdei gyümölcs levével is)
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag eperpuding, 5 dl tej, 3-4 evőkanál cukor
- tejbegríz: 7 evőkanál búzadara, 4 evőkanál cukor, 4 dl tej
- 450 g szeder (vagy más erdei gyümölcs/gyümölcskeverék)
Elkészítés:
- A margarint folyékonyra olvasztjuk, belekeverjük a darált kekszet, majd a tejet és az aromát. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk (én azért béleltem ki, mert úgy könnyebb kivenni a szeleteket, de ez akár el is hagyható).
- A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel és cukorral.
- Majd a grízhez összekeverjük a hozzávalókat, és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik.
- Ezután összekeverjük a grízt a pudinggal, majd a szedret is belekeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra.
- A tetején díszíthetjük tortadarával – vagy gyümölccsel, csokival, amihez kedvünk van. :)
- Hűtőbe tesszük 4-5 órára, azután szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése