Az eddigi kedvenc keksz
alaptésztám felhasználásával készült ez a keksz is, alapötlete annyi, hogy
imádom a mandulát, hát még ha csokival is párosítom. :D Ugyanaz a tésztája,
mint a fehércsokis-vörös áfonyás kekszemnek, csak most picit másképp
ízesítettem. A mandulát nagy darabokban hagytam, kiindulva abból, hogy az
egészmogyorós csokit is mennyivel jobban szeretem, mint a törtmogyorósat.
Nálunk hasonló sikereket aratott, mind elődje. :)
Hozzávalók:
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 1 tojás
- 35 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- fél csomag sütőpor
- 100 g tejcsoki
- egész mandulák félbe vágva (kb. 150 g)
Elkészítés:
- A puha margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliacukorral és a tojással.
- A lisztet elvegyítjük a sütőporral, kakaóporral és egy csipet sóval, majd a krémhez keverjük.
- A csokit nagyobb darabokra vágjuk (én 2-3 felé vágtam egy kockát), majd a csokidarabkákat és a félbe vágott mandulákat is jól beledolgozzuk a masszába.
- Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és a masszából kiskanál segítségével halmokat teszünk rá. Minél melegebben kevertük bele a margarint, annál képlékenyebb a massza, annál jobban szét fog terülni, ezt vegyük figyelembe. (Én ezúttal nem hagytam túlságosan sokat hűlni a margarint, mivel vékonyabb, ropogósabb kekszeket szerettem volna).
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Amikor pirulni kezd a széle, akkor van kész. Miután kivettük a sütőből, kb. 10 percig hűlni hagyjuk, ezalatt megkeményedik annyira, hogy szépen ki tudjuk szedegetni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése