2013. május 1., szerda

Citromos-tojáslikőrös muffin


„Valami olyat szeretnék csinálni, amit még sose próbáltam, de nincs kedvem elmenni a boltba, elég sok minden van itthon is, válogatok abból!” Hát, tojáslikőr még mindig volt itthon, és mindig valami új kísérlethez használtam fel, túrókrémben még éppen sose, tehát itt volt az ideje. Ennek az eredménye lett ez a citromos ízű muffin, tojáslikőrös túrókrémmel megtöltve. Igen, még mindig nem untuk meg a muffinokat. :D Igaz, ezúttal csak 18 darab készült, de elég tömény, úgyhogy nem fogyott el azért azonnal. :D

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 1 dl citromlé
  • reszelt citromhéj

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 250 g túró
  • 4 púpos evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tojáslikőr

Elkészítés:

  1. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát összekavarjuk.
  2. Másik tálban felverjük a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat, citromlét és a reszelt citromhéjat is. Ezután beleszórjuk a lisztes keveréket, és kanállal jól összedolgozzuk.
  3. A krémhez belekeverjük a túróba a porcukrot és a tojáslikőrt.
  4. Megtöltjük a muffinformákat: alulra kerül 1 kanál tészta, rá 1 kiskanál túró, majd befedjük tésztával. Nem dagad meg nagyon, de azért ne töltsük csurranásig tele. Nekem egy kis túró kimaradt a végén, így néhány muffinnak a tetejére is kentem kicsit a túróból. Kivételesen nem szúrtam csokit a tetejébe, és ez jó megérzés volt, mert így pont elég édes lett. :D
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük, majd 15 perc pihentetés után szedegetjük ki a formákból, ennyi idő alatt megszilárdul annyira, hogy szépen kivehető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése