2013. július 16., kedd

Mustárszószos-kukoricás karajszeletek

Még mindig volt egy kis karaj a mélyhűtőben, amit már ideje volt felhasználni, és fel akartam dobni valahogy, így született ez a recept. Kellemes pikáns íze van a mustár miatt (de nem csípős, azt én nem is szeretem), ráadásul nagyon egyszerű összedobni egy tepsiben az egészet, a többi pedig a sütő dolga. :)





Hozzávalók:

  • 70-80 dkg karaj (vagy másféle hússzeletek)
  • kb. 20-30 dkg kukorica
  • 3-4 púpos evőkanál tejföl
  • 1 tubus mustár (nekem a legkisebb fajta tubus volt, de ez ízléstől is függ, ki mennyit tesz bele)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 200 g krémsajt
  • 1 tojás
  • petrezselyem
  • 1 kiskanál kurkuma

Elkészítés:

  1. Kimargarinozott tálba felktetjük a hússzeleteket egymás mellé, majd megszórjuk őket a kukoricával.
  2. Nagyon tálkában villával kicsit felverjük a tojást, majd hozzákeverjük a tejszínt, mustárt, krémsajtot, tejfölt. Ha nehezen keveredik el, akkor mikrózhatjuk picit, majd egyenletesre keverjük. Petrezselyemmel és kurkumával ízesítjük.
  3. Az öntettel leöntjük a tálban lerakott húst.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése