2013. július 10., szerda

Paradicsomos-mozarellás halfilé

még a tepsiben sorakoznak...
Az első saját találmányom hal felhasználásával. :) Pangasius halfiléből készült, és bár ennek a halnak nincs valami különös íze fűszerek nélkül, ebben az összeállításban biztosan nem vádolható azzal, hogy íztelen. A fűszerekkel egyébként is szeretek kísérletezni mostanában, az oregano a kedvenceim közé tartozik, nagyon sok mindenhez használom, például ehhez a halhoz is – és bátran lehet szórni, mert nem annyira erős fűszer. :D De további ömlengés helyett jöjjön a recept, próbáljátok ki, érdemes. ;)

Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg pangasius halfilé (igazából 1 kg-os kiszerelés, de az jég nélkül csak kb. 80 dkg :D)
  • kb. 125 g mozarella + kevés trappista sajt (igazából a sajt/sajtok ízlés szerint választhatók, mi ezeket szeretjük nagyon)
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • kisebb konzerv sűrített paradicsomszósz
  • oregano, bazsalikom

Elkészítés:

  1. Margarinnal kikent tepsibe pakoljuk a halszeleteket, rákenjük a sűrített paradicsomszószt, majd megszórjuk oregánóval.
  2. Karikákra vágjuk a paradicsomot és a hagymát. A paradicsom szeleteket ráfektetjük a halszeletek tetejére, a hagymát is egyenletesen elszórjuk. Megszórjuk bazsalikommal (ezzel se kell spórolni :D).
  3. A tetejére a szeletekre vágott mozarella és trappista sajt jön, majd még egy kis oregano. :)
  4. 25-30 percig sütjük közepes lángon – mivel úgy hozta a sors, hogy halat eddig még csak gázsütőben sütöttem, nem tudom a pontos hőfokot, de villanyban valószínűleg kb. 170 fokon sütném, az utolsó 5-10 percre feljebb csavarva, hogy picit piruljon a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése