még a tepsiben sorakoznak... |
Az első saját találmányom hal
felhasználásával. :) Pangasius halfiléből készült, és bár ennek a halnak nincs
valami különös íze fűszerek nélkül, ebben az összeállításban biztosan nem
vádolható azzal, hogy íztelen. A fűszerekkel egyébként is szeretek kísérletezni
mostanában, az oregano a kedvenceim közé tartozik, nagyon sok mindenhez használom,
például ehhez a halhoz is – és bátran lehet szórni, mert nem annyira erős
fűszer. :D De további ömlengés helyett jöjjön a recept, próbáljátok ki,
érdemes. ;)
Hozzávalók:
- kb. 80 dkg pangasius halfilé (igazából 1 kg-os kiszerelés, de az jég nélkül csak kb. 80 dkg :D)
- kb. 125 g mozarella + kevés trappista sajt (igazából a sajt/sajtok ízlés szerint választhatók, mi ezeket szeretjük nagyon)
- 3 szál újhagyma
- 2 db paradicsom
- kisebb konzerv sűrített paradicsomszósz
- oregano, bazsalikom
Elkészítés:
- Margarinnal kikent tepsibe pakoljuk a halszeleteket, rákenjük a sűrített paradicsomszószt, majd megszórjuk oregánóval.
- Karikákra vágjuk a paradicsomot és a hagymát. A paradicsom szeleteket ráfektetjük a halszeletek tetejére, a hagymát is egyenletesen elszórjuk. Megszórjuk bazsalikommal (ezzel se kell spórolni :D).
- A tetejére a szeletekre vágott mozarella és trappista sajt jön, majd még egy kis oregano. :)
- 25-30 percig sütjük közepes lángon – mivel úgy hozta a sors, hogy halat eddig még csak gázsütőben sütöttem, nem tudom a pontos hőfokot, de villanyban valószínűleg kb. 170 fokon sütném, az utolsó 5-10 percre feljebb csavarva, hogy picit piruljon a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése