2013. június 7., péntek

Capuccinós muffin kétféle töltelékkel

a tiramisupudingos változat
Számomra hosszúnak tűnő idő után végre újra van elég szabadidőm ahhoz, hogy néha kipróbáljak egy-két
sütit. Továbbra is nagyon szeretem a kávés/capuccinós ízvilágot, na meg a muffint is, hát ez lett az eredmény. Kétszer is elkészült a capuccinós muffin, először capuccinós túrókrémmel, másodszor tiramisupudinggal töltve. Én nem tudok dönteni közöttük. :)


Hozzávalók a tésztához (kb. 24-25 db lesz belőle):

  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 150 g natúr joghurt
  • 0,8 dl olaj
  • kb. 4-5 dkg capuccino (por alakban)
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél kk szódabikarbóna
  • 1 evőkanál fahéj

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 250 g túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 kiskanál capuccino por
  • 3 kiskanál főzött capuccino

Hozzávalók a pudingkrémhez:

  • 1 csomag tiramisupuding
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

  1. Felverjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a joghurtot is.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, capuccino port és a fahéjat.
  3. A lisztes keveréket kanállal jól elkeverjük a tojásos masszával.
  4. Muffinformák aljára vékonyan teszünk 1 kiskanállal a tésztából, erre egy réteg töltelék jön, majd befedjük tésztával. Legfeljebb 3/4-ig töltsük a formákat, mert megdagad sütés közben. Egy-egy kocka csokit is szúrhatunk a közepébe - mint mindig. :)
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. 15-20 perc pihentetés után szedjük ki a formából, addigra megszilárdul, és szépen kicsúszik.
ezt még egy réteg tésztával fedjük be

Töltelék elkészítése:

A pudingot a szokásos módon készítjük, csak kevesebb tejjel, így nem folyik ki a töltelék a muffinból, hanem középen is marad, ha középre halmozzuk. :)

A túrókrém szintén nagyon egyszerű, a túrót összetörjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

elkészült, most pihen :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése