Néhányszor kísérleteztem már a
meggy és a brandy ízével kekszben, variáltam a tészta összetételét: egyszer ilyen margarin-liszt arány, máskor amolyan, van benne tojás, nincs benne tojás,
van benne joghurt meg nincs… Végül arra jöttem rá, hogy az a legfinomabb cookie
tészta, amit eddig is csináltam (lásd: fehércsokis-vörös áfonyás és
kakaós-mandulás cookie receptek), így maradtam ennél, ezúttal sem okozott
csalódást. :)
Hozzávalók (kb. 3 tepsihez):
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 1 tojás
- 35 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- egy csipet só
- 7 dkg kakaópor
- 30 dkg magozott meggy
- 5 evőkanál cherry-brandy aroma (ez egy kis aromás üvegnyi)
Elkészítés:
- Felverjük a puhára olvasztott margarint a cukorral és vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a brandy aromát is.
- A lisztet egy másik tálban elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és a kakaóporral. Majd az egészet belekeverjük a folyékony masszába.
- Végül belekeverjük a meggyet is.
- Sütőpapírra kiskanállal halmokat pakolunk, egymástól néhány centire.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Ha 20 percig sül, akkor puhább marad, aki ropogósabban szereti, az hagyja benn 25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése