2013. június 8., szombat

Tojásos-zöldséges hússzeletek

Ma elkészült az első olyan ebéd, ami az én fejemből pattant ki. Az alapötlet nagyon prózai: sok tojás sorakozott még a tojástartóban, amiket ma vagy holnap fel kellett valamire használni, márpedig 7 tojást nem lehet csakúgy valami hétköznapi kis süteménybe elhasználni. Így jött az ötlet, hogy tükörtojást csinálok belőlük, amit aztán rápakolok majd csirkemell szeletekre, úgy sütöm ki, és az milyen különleges lesz biztos. Meg ha már itt tartunk, még egy kis paradicsomot meg paprikát is teszek a husikra, meg fűszert, meg sajtot, mert az bármilyen sült húst feldob, ha rásütünk egy kis sajtot. És lőn. :) Már helyet is kapott a kedvenc ebédek sorában. Ráadásul nagyon gyorsan el is készíthető, maximum fél óra alatt összerakjuk, míg sül, addig pedig összedobunk valami köretet mellé, s 1 óra alatt kész is az ebéd. Na, persze, a mosogatást nem számítva. :D

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell szeletekre vágva
  • 7 db tojás
  • 2-3 paprika
  • 2-3 paradicsom
  • sajt
  • oregánó, tárkony

Elkészítés:

  1. Serpenyőben, kevés olajon elkészítjük a tükörtojást.
  2. Margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, egymás mellé sorakoztatjuk benne a hússzeleteket. (Nekem 3 tálra is szükségem volt, hogy mind elférjen, igaz, nem túl nagyok a tálaim.)
  3. A tükörtojásokat óvatosan 2-3 részre vágjuk, majd minden szelet húsra teszünk egy-egy darabkát. Minden szeletre kerül még 1 szelet paprika és 1 karika paradicsom. A tetejére pedig 1 szelet sajt. Megszórjuk fűszerrel, én oregánót és tárkonyt használtam.
  4. 180 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése